SON HABERLER

Julien Nonnon Paris duvarlarını öpüşme videolarıyla donatıyor

Julien Nonnon, #le_baiser projesiyle Paris duvarlarını öpüşme videolarıyla donatıyor.

Kaos GL’nin haberine göre, 1 Ekim’den beri, Paris’teki tarihi binalar, çeşitli çiftlerin (eşcinsel ve heteroseksüel) öpüşme videolarıyla donatıldı. Bu ‘street mapping’ projesinin arkasında Julien Nonnon bulunuyor.

“Güncel durum göz önüne alındığında, Paris sokaklarında büyük bir aşkı, sevgiyi göstermek ve barışı, saygıyı ve toplum içindeki yaşama bilincini insanlara tekrar hatırlatmak istedim. Öpüşmek sınırları ve kültürel farklılıkları ortadan kaldırır. Bana göre öpüşmek bir direniştir.”

 

“Bu dünyadaki tek gerçek dil öpüşmedir”

Julien Nonnon, akşam olmaya başlayınca kafasında şapkası omuzlarında video aletleriyle çıkıp bir süre Paris duvarlarına anonim öpüşmeleri yansıtıyor:

“Bu projede ilham kaynağımın biri de Alfred de Musset’in bir sözü olmuştur: ‘Bu dünyadaki tek gerçek dil öpüşmedir.’ Ben de evrensel dil olan öpüşmeye bir kaside olan bu şiiri kutlamak istedim.”

“Başlıca amacım Parislileri şehirlerini kurtarmaya davet etmekti”

#le_baiser’den önce, Julien Nonnon daha önce de bir sokak sanatı gerçekleştirmişti. Hayvanları genç bir insan gibi giydirmiş ve Avrupa’daki başkentlerin duvarlarına yansıtmıştı. Fakat ‘Tasarım ve Modanın Şehri’ onu aşk temalı olacak olan ‘White Night 2016’ etkinliğine davet ettiğinde, uzun süredir aklında olan bir şeyi yapmaya karar verdi:

“Sosyal medya üzerinden herkese açık bir casting ilanı verdim. Yüzlerce çifti stüdyoda filme aldıktan sonra, Paris sokaklarında ekipmanımla bana en iyi ilhamı verecek yeri bulmak için keşfe çıktım. Başlıca amacım Parislileri şehirlerini kurtarmaya davet etmekti. Aşkı tekrar mükemmel kılalım.”

Julien kendini “fotoğraf zanaatçısı” olarak tanımlıyor. Sanatının insanlara ulaşmasını mimari binalara ve şehir hayatının parçaları olmuş şeylere yansıtmayı tercih ediyor:

“Genel olarak sokakta projeksiyona başladığımda, insanlar geçerken benimle konuşuyorlar çünkü insanlar etkileniyor ve ister istemez akıllı telefonlarıyla o anı ölümsüzleştirmek istiyorlar.”

“Cinsel yönelimlerini ölümsüzleştirmek isteyen insanlara ışık tuttuk”

Julien’in her yaştan, her kökenden erkek ve kadınlardan oluşan modelleri derin hümanist bir dinamikte birleşmiş oldu:

“Bana göre #le_baiser projesi; cinsel yönelimlerini, aşklarını ölümsüzleştirmek isteyen insanlara ışık tutmuş oldu. İnsanlardan isteğim nasılsa öyle gelmeleri çünkü benim amacım onların anlarını yakalamak sonrasında da sokaklara yansıtmak. Çok çeşitli ve inanılmaz çiftlerle çalışma fırsatı buldum ve onlarla en güzel öpüşme sahnelerini sinemadan daha güzel bir şekilde çektim.”

Paris, Madrid ve hatta Orlando’daki çalışmalarından sonra, Julien Nonnon bu sefer Stockholm’de devam edecek. Daha sonrasında New York’a giderek şehrin en simgesel yerinde büyük öpüşme projesini yansıtacak.

Kaynak: Kaos GL