SON HABERLER

İkinci “Queer Olympix” 10-12 Ağustos tarihlerinde Heybeliada ve Kalamış’ta

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Queer Olympix” 10-12 Ağustos tarihlerinde Heybeliada ve Kalamış’ta gerçekleşecek.

İlki Ağustos 2017’de düzenlenen Türkiye’nin kuir olimpiyatları “Queer Olympix” bu yıl 10-12 Ağustos tarihleri arasında İstanbul, Heybeliada ve Kalamış’ta sporcularla buluşacak.

Queer Olympix’in yeni tarihi Atletik Dildoa‘nın sosyal medya hesabından şöyle duyuruldu: “Sporun birleştirici ve aynı zamanda da sınırları aşan gücüyle beraber, her bedenle, her kimlikle ya da kimliksizlikle var olabildiğimiz bir alan için 10-11-12 Ağustos tarihlerinde buluşuyoruz.”

Queer Olympix’in ayrıntılı programı henüz belli değil ancak duyuruda, etkinliklerin 10 Ağustos günü Heybeliada’da, 11 ve 12 Ağustos’ta ise Kalamış’ta düzenleneceği belirtiliyor.

“Sporun bizim için yeri var olunacak bir alternatif alan kurgusu değil”

Queer Olympix ekibinden Pınar Karabağ bu yıl ikincisi düzenlenecek queer olimpiyatları KaosGL.org okurları için şöyle değerlendirdi:

“Uzun zamandır fikrimize düşmüş bir hayalin ilk adımını geçen sene büyük bir heyecanla attık. Nelerle karşılaşacağımız bilmeden ve gözlerimizi  biraz da kaygılı açtığımız üç gün boyunca sporcusundan oyuncusuna yoldan geçenlerden her işin ucundan tutanına herkesin nasıl heyecanlı ve mutlu olduğunu görmek bizim için harika bir duyguydu. Bizim hayalimiz bunu yapabildiğimiz kadar devam ettirmek.”

“‘İkincisi olacak mı’, ‘devamı var mı’, ‘olympix ne zaman’ geliyor soruları bu seneye motive olmamızı sağladı. Sporun bizim için yeri var olunacak bir alternatif alan kurgusu değil. Zaten var olduğumuz/olacağımız bir alandan bahsetmek istiyoruz. Yani aktivizm için spor yapmıyoruz, biz kimlikler ötesi bir dünya mümkün inancı ile sadece spor yapıyoruz. Yine heyecanla bu sene de buluşmak için sabırsızlanıyoruz, bu yüzden ‘o sen olsan bari’.”

Kaynak: Kaos GL