SON HABERLER

Nils Pickert, etek giyerek oğluna destek oluyor

“Babanızın Etek Giymeye Cesareti Yok”

Almanya’da bir baba, 5 yaşındaki elbise giyen oğlunun dışlanmaması için yanında etek giyerek ona destek oluyor. Oğlu kendisiyle dalga geçen arkadaşlarına “Siz etek giyemiyorsunuz çünkü babalarınız da buna cesaret edemiyor” diyor.

“5 yaşındaki oğlum elbise giymeyi seviyor” diyor Almanya’da yaşayan Nils Pickert.

Bianet’in haberine göre; Batı Berlin’de yaşarken de bunun bahsinin geçtiğini ama bu ölçüde olmadığını söyleyen Pickert, şimdi Doğu Almanya’nın küçük ve geleneksel bir kasabasında oğlunun tercihinin hayli konuşulduğunu söylüyor.

“Oğlumla elbise ya da etek giymemesi için konuşmak istemedim. Böyle giyinerek Berlin’de zaten arkadaş edinemiyordu. Uzun uzun düşündükten sonra tek bir seçeneğim olduğunu gördüm: Minik arkadaşım için omuzlarımı kaldırmak ve onun için etek giymek!”

Başlangıçta oğlunun toplum içinde elbise giymekte gönülsüz olduğunu, özellikle yaşıtı diğer çocuklar tarafından gülünç bulunmaktan korktuğunu ifade eden baba, her şeyin bir ‘elbise günü’yle değiştiğini söylüyor.

“Oğlum kahkahalarla gülüyordu ve ertesi gün dolabının derinliklerinden bir elbise çıkardı. Başlangıçta yalnızca hafta sonları, ardından anaokulunda da.”

Hikaye mutlu sonla bitiyor.

Küçük Pickert oje sürüyor, babasına da çok yakışacağını söylüyor. Arkadaşları onunla alay ettiklerinde (ki çoğunlukla erkek arkadaşları) sadece gülümsüyor ve şöyle diyor: “Siz etek giyemiyorsun çünkü babalarınız da buna cesaret edemiyor.” Açık ki babasının desteği kendine güvenme sebebi.

Kaynak: Bianet