SON HABERLER

Ayta Sözeri, Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünün sahibi

Ayta Sözeri, 23. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri’nde “yardımcı rolde en iyi kadın oyuncu” ödülünün sahibi oldu.

Ayta Sözeri’nin aday gösterildiği 23. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri 7 Mayıs akşamı sahiplerini buldu.  “Aile Arasında” filmindeki Behiye Hala rolüyle Ayta Sözeri, komedi dalında yardımcı rolde en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Sözeri, “Aile arasında rüya gibi bir sene geçirmeme en büyük sebep ve tabii ki filmde hayat verdiğim karakter Behiye… Behiye’yi hayal edip o sihirli parmaklarıyla yazan Gülse Birsel’e, yarattığı dünyanın içerisinde Behiye’nin özgürce dolaşmasını sağlayan ve gizli tarifleriyle tadından yenmez hale getiren Ozan Aktan’a; sanki yıllar öncesinden hep hayatımızda varmış gibi hissettiren ve tüm imkanlarını sınırsızca kullanıp sizlerle buluşturan başta BKM’ye ve PToT Film’e teşekkür ediyorum” dedi. Oyuncu, rol arkadaşlarına ve menejerine de “En başından beri bana inandığınız için” diyerek teşekkür etti.

Sözeri, SİYAD ödülünü de almıştı

Sözeri geçtiğimiz günlerde de Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) 2018 sinema ödüllerinde en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü almıştı.

Aile Arasında filmindeki rolüyle beğeni toplayan trans kadın sanatçı Ayta Sözeri, “Behiye Hala” rolüyle ödülü kazandığında gözyaşlarına hakim olamamıştı.

 

Kaynak: Kaos GL