SON HABERLER

ODTÜ Onur Yürüyüşü tüm yasaklara ve engellemelere rağmen gerçekleşti

Rektörlüğün ve Ankara Valiliği’nin yasağına rağmen “Bütün yasakları yasakla” diyerek 8. ODTÜ Onur Yürüyüşü’nü gerçekleştiren LGBTİ+’ler, kampüsteki binalara gökkuşağı bayrağı astı, yasaklara karşı “Alışın, buradayız” mesajı verdi.

ODTÜ Rektörlüğü’nün 7-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Onur Haftası ve Yürüyüşü’nü gönderdiği e-postayla yasaklamasının ardından LGBTİ+ Dayanışması’nın “Bütün yasakları yasakla” sloganıyla düzenlediği 8. ODTÜ Onur Yürüyüşü bugün gerçekleştirildi.

Onur Yürüyüşü öncesi kampüsteki binalara gökkuşağı bayrakları asılırken, saat 17.00’de bir araya gelen üniversiteliler ‘gökkuşağı zinciri’ kurarak yürüyüşe başladı.

Yürüyüşün başlamasının hemen ardından polis ve TOMA kampüse girdi.

Engellemelere ve yasaklara rağmen bir araya gelen LGBTİ+’ler ise, okudukları bildirgede, rektörlüğe ve valiliğe “Alışın, buradayız!” dedi.

Rektörlük e-postayla yasaklamış, öğrenciler çağrı yapmıştı

Rektörlük 8’inci ODTÜ Onur Yürüyüşü ve 2’nci ODTÜ Onur Haftası etkinliklerini yasaklamış, üniversite yönetiminden bütün öğrencilere gönderilen e-postada ‘etkinliklere izin verilmeyeceği’ belirtmişti.

Rektörlüğün, ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’nı hedef haline getirdiğini söyleyen 54 öğrenci topluluğu ise, “Baskının son örnek dalgası olan lgbti+ ayrımcılığını kabul etmiyor, hepimizin bir parçası olduğu temel bir insanlık hakkı mücadelesi olan LGBTİ+ özgürlüğü mücadelesinin arkasında olduğumuzu bildiriyor ve okulu gökkuşağına boyamaya davet ediyoruz” diyerek herkesi 11 Mayıs Cuma günü düzenlenecek Onur Yürüyüşü’ne çağırmıştı.

Kaynak: Gazete Karınca

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. ODTÜ’de Dekanlıklar Onur Yürüyüşü’ne katılanlara soruşturma başlattı – ASDİ

Comments are closed.