SON HABERLER

Taciz edildiği öne sürülen 8 yaşındaki kız çocuğu intihara kalkıştı

Kahramanmaraş’ta 71 yaşındaki Hasan B.’nin cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen sekiz yaşındaki M.B., ilaç içerek intihara kalkıştı. Hastanede tedavi altına alınan küçük kızın hayati tehlikesi bulunuyor.

DHA’nın haberine göre Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Şekeroba Mahallesi’nde oturan M.B.’nin, geçen Haziran’da okuldan çıkıp evine giderken Hasan B. tarafından terk edilmiş bir binaya götürülerek tacizde bulunulduğu iddia edildi. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Hasan B., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ancak 71 yaşındaki adamın yargılandığı Kahramanmaraş 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Eylül ayında görülen karar duruşmasında “suçları işlediğine dair dosyada her türlü şüpheden uzak, yeteri kadar inandırıcı, kesin ve somut delil elde edilmediği” gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Olaydan sonra ailesinin Kahramanmaraş merkeze taşındığı, psikolojik tedavi gören M.B. doktorun verdiği ilaçları içerek intihar teşebbüsünde bulundu. Ailesi tarafından hastaneye kaldırılan küçük kızın midesi yıkandı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan M.B.’nin hayati tehlikesi bulunuyor.

Kız çocuğunun babası Hüseyin B., kızı tedirgin olduğu için Kahramanmaraş’a taşındıklarını belirterek şöyle konuştu: “Kızım şu an yoğun bakımda ve sağlık durumunun kritik olduğunu söylüyorlar. Mahkeme nasıl bir karar veriyor? Tek benim çocuğum da değil, başka bir çocuk daha var. O çocuk da kekeme kaldı. Çocuğum öldüğü zaman mı yetkililer sahip çıkacak benim çocuğuma?”

Devlet sekiz yaşındaki çocuğu korumakta aciz kalmıştır

Anne Fadime B. ise Hasan B.’nin yeniden yargılanmasını istediğini belirterek şunları söyledi: “Kızım şu anda okumayı da unutmuş. Artık beyninde hep o adam var. Adamdan çocuğumu kaçırmak için dün akşam evimi Kahramanmaraş’a taşıdım. Geçen gün belediyeye gittim; adam oraydı, otobüse bindim o da vardı hemen indim. Sabah kalktığımda kahvaltı hazırladım çocuk‘Anne boğazıma bıçak dayadılar’ dedi. ‘Kızım kim dayadı’ dedim,‘Anne adam dayadı’ dedi. ‘Kızım adam yok, senin yanında anne ve baban var, biz seni korumaya buraya getirdik, yok öyle bir şey’dedim. Çocuğumun durumu da ortada. Benim çocuğum içeride, şu an çok kötü günler yaşıyor. ‘Adam beni kesecek’ diye 15 tane hap yutmuş.”

Olayla ilgili konuşan ailenin avukatı Ozan Kayahan, devletin sekiz yaşındaki M.B.’yi korumaktan aciz kaldığını söyledi: “Çocuğun okula giderken kullandığı yol, bu tacizci şahsın evinin önünden geçmektedir. Müvekkilim olan sekiz yaşındaki bu kız çocuğu taciz mağduru olarak çok büyük bir travma yaşamıştır. Tacizci şahıs beraat etmiş ve tahliye olmuştur.”

Kaynak: Diken