SON HABERLER

Muhtarlar toplantısında Erdoğan, “CHP’de eşcinsel kotası var, Allah şaşırtmasın” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlar Toplantısı’nda, “CHP İlçe Belediyesi Mahalle Komiteleri’nde yapılacak seçimde 5’te bir oranında eşcinsel kotası koyuyor. Allah şaşırtmasın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 41. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan konuşmasında ayrımcı ifadeler kullandı, “CHP İlçe Belediyesi Mahalle Komiteleri’nde yapılacak seçimde 5’te bir oranında eşcinsel kotası koyuyor. Allah şaşırtmasın” dedi.

Hürriyet’te yer alan habere göre Erdoğan’ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“Ana muhalefet partisi sıfatını taşıyan bir parti milletimizden o kadar ayrıldı ki şu an CHP İlçe Belediyesi Mahalle Komiteleri’nde yapılacak seçimde 5’te bir oranında eşcinsel kotası koyuyor. Allah şaşırtmasın. Bir partide ölçü kalmayınca işte böyle nereye savrulacağı belli olmuyor. Bunlar böyle devam etsin.”

Yerel basın hedef göstermişti

Erdoğan’ın hangi belediyenin uygulamasını kast ettiği bilinmese de geçtiğimiz günlerde Nilüfer Kent Konseyi Mahalle Komiteleri yerel basında hedef gösterilmişti. Şehir Bursa gazetesi Nilüfer Belediyesi’ni hedef göstermiş, belediyenin mahalle komitelerinde LGBTİ adaylara pozitif ayrımcılık uygulamasını çarpıtmıştı. Gazete yayınladığı haberde kim olduğunu belirtmediği “köylülerin LGBTİ kotasına isyan ettiğini” iddia etmişti.

Nilüfer Mahalle Komitesi eşitlik için çalışıyor

Öte yandan LGBTİ’lerin eşitliği için mücadele eden kuruluşlardan Nilüfer Kent Konseyi’nin internet sitesinde “LGBTİ kotası” denilen uygulama şöyle anlatılıyor:

“Seçimlerde 1/3 oranında kadın kotası, 1/3 oranında genç kotası (18-29 yaş), eğer aday varsa 1/5 oranında engelli kotası ile 1/5 oranında LGBTİ kotası aranmaktadır. Kotalar mahalle genelinde uygulanmaktadır.”

Türkiye’de mahalle ölçeğinde yerel yönetim birimi oluşturmak açısından öncü bir nitelik taşıyan “Mahalle Komiteleri” projesi 2009 yılında Nilüfer Belediyesi tarafından başlatıldı. Nilüfer Kent Konseyi tarafından uygulanan Mahalle Komiteleri projesi ile mahalle ölçeğinde yönetim birimi oluşturarak, karar süreçlerine halkın katılımının sağlanması ve kamusal alanın inşası amaçlanıyor.

Mahalle Komiteleri hakkında bilgi için tıklayınız.

Kaynak: Kaos GL

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Nilüfer Belediyesi’nden Erdoğan’a yanıt: “Kimseyi ötekileştirmiyoruz” – ASDİ

Comments are closed.