SON HABERLER

2018 Hormonlu Domates Ödülleri sahiplerini buldu

26. LGBTİ+ İstanbul Onur Haftası kapsamında verilen geleneksel Hormonlu Domates LGBTİ+’fobi Ödülleri’nin bu yılki kazananları Roxy Club’daki geceyle sahiplerini buldu. Ödül töreninin sunuculuğunu Üzüm Derin Solak yaptı. Solak, sahneye tüm fobilere karşı “ihtiyacımız olursa” diyerek ahşap beyzbol sopası ile çıktı.

Kazananlar

İşte 14. Hormonlu Domates Ödüllerinde kazanan isimler ve fobileri:

Eğlence: Hilal Cebeci

%44,2 oyla “Eşcinsellik bir hastalıktır” diyerek mantık sınırlarını zorladığı için Hilal Cebeci.

Eğitim: Prof. Dr. Doğan Azezli

%39,7 oyla “…Adamın yumurtası yok rahmi yok ben kadınım diyor. Bakıyoruz bunlar toptan psikopat. Bizde bunları psikiyatriye gönderiyoruz. Olmadıkları şey için uğraşıyorlar…” demecini veren Prof.Dr. Doğan Azezli ile birlikte amfide kahkahalar atan 100’den fazla hekim adayı da ödüle layık görüldü.

Televizyon: Seda Akgül ve Hakan Ural

%25,9 oyla TV8’de Selin Ciğerci’nin evleneceği haberini sunarken “Ben evlenemiyorken o evleniyorsa buradan giderim” “Benim burada bozulduğum şey ameliyatla da kadın olmadım ben neden evlenemiyorum” dediği için Seda Akgül ve ona eşlik ettiği için Hakan Ural.

Basın: Atilla Dorsay

%37,1 oyla ortakoltuk.com sitesinde Fantastic Woman filmi eleştirisinde “O genç kız aslında erkektir. Yani günümüzde sokak lehçesiyle ‘dönme’, kibar deyişiyle ‘trans’, en amiyane tabirle erkek-kadın diye adlandırılan türden..” satırlarını yazdığı için Atilla Dorsay.

 

Kurumlar: Kızılay

%33,8 oyla eşcinsellerden ve Seks işçilerinden kan almayı reddettiği için Kızılay.

Siyaset: Ankara Valiliği

%69,9 oyla Kasım 2017’de önce Alman LGBTİ Film Günleri’ni ardından tüm LGBTİ+ etkinlerini süresiz olarak yasakladığı için Ankara Valiliği.

Beynelmilel: Donald Trump

%55,2 oyla yönetiminin, orduya çok pahalıya mal oldukları ve “orduda yol açacakları bozulma” gibi transfobik gerekçelerle trans bireylerin orduya katılmasını yasakladığı için Donald Trump.

Özel Mizojini ödülü: Rüzgar Erkoçlar

%36,0 oyla Star TV’de yayınlanan “Bir Hülya Avşar Sohbeti” programında “Kadınlara güvenilmez” dediği için Rüzgar Erkoçlar.

Ödül töreninin ardından gece Roxy’de dansla devam etti.

Kaynak: Kaos GL