SON HABERLER

Güzel ve Çirkin’de Josh Gad, Disney’in ilk eşcinsel karakterini canlandıracak

Disney’in ünlü yapımı Güzel ve Çirkin’in yine Disney tarafından yapılan sinema uyarlamasında eşcinsel bir karakter yer alacak.

Disney’in ünlü çizgi yapımı “Güzel ve Çirkin” yine Disney tarafından sinemaya uyarlanıyor. Yönetmen Bill Condon’un Attitude dergisine yaptığı açıklamada, filmin senaristleri ve yapımcısı, filmin ana karakterlerinden Gaston’un yardımcısı olan LeFou karakterinin eşcinsel olduğu paylaşıldı. Karakter Josh Gad tarafından canlandırılacak. Böylece LeFou, Disney tarihinin ilk eşcinsel karakteri olacak.

Çarşamba günü Gad, sosyal medya hesabından bir paylaşımında “böyle çığır açan bir rolü canlandırdığı için gurur duyduğunu” söyledi.

LOS ANGELES, CA - MARCH 02:  Josh Gad  arrives a the Premiere Of Disney's "Beauty And The Beast"  at El Capitan Theatre on March 2, 2017 in Los Angeles, California.  (Photo by Steve Granitz/WireImage)

Gaston ile LeFou arasındaki ilişkinin sonucunun ne olduğu ise henüz bilinmiyor. Filmde Gaston karakteri Luke Evans tarafından; Belle Emma Watson, Canavar ise Dan Steves tarafından canlandırılıyor.

Rusya filmi yasaklayabilir

Rusya’da iktidar partisi milletvekili Vitali Milonov, Kültür Bakanı Vladimir Medinski’den, eşcinsel bir karaktere yer vereceği duyurulan “Güzel ve Çirkin” uyarlamasının “eşcinsel propagandası” yapıp yapmadığını kontrol etmesini talep etti.

Vitali Milonov “Böyle bir durumda toplum, film dağıtımcılarının çocuk masalı kisvesi altında sunduklarını sessizce izleyemez: günahkâr ve sapkın cinsel ilişkilerin bariz, yüzsüz, ahlâksız propagandası” dedi.

Vladimir Medinski ise, film ellerine geçer geçmez bakanlığın “yasaya uygun olup olmadığını değerlendireceğini” bildirdi.