SON HABERLER

Trans aktivist Niler Albayrak CHP Avcılar İlçe Delegesi seçilerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi

Fotoğraf: Ömer Akpınar

“LGBTİ’ler boyun eğmeden her yere gururla dahil olmalı”

Trans aktivist Niler Albayrak dün CHP Avcılar İlçe Delegesi seçilerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. KaosGL.Org, Niler Albayrak’a ulaşarak bu güzel gelişmeyi nasıl değerlendirdiğini sordu.

CHP Avcılar İlçe Delegesi olarak seçilmesini büyük bir mutlulukla karşıladığını ifade eden Albayrak, LGBTİ’lerin cinsel kimliğinden, yöneliminden utanmadan, gururla her platformda olmaları gerektiğine dikkat çekti.

“Açık kimlikli bir trans kadınım ve tüm engellere rağmen buradayım”

2015 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden  milletvekili aday adayı seçilen Niler Albayrak, yeni gelişmeyi şöyle değerlendirdi: “25. Dönemde İstanbul üçüncü bölgeden milletvekili aday adayı seçildiğimde neredeyse hiç tanınmıyordum. Buna rağmen, on üç ilçeden oluşan üçüncü bölgeden, on üç ilçeden de oy alarak aday adayı seçilmiştim. Dün gerçekleşen delege seçimlerinde ise CHP Avcılar İlçe Delegesi olarak seçildim. Açık kimlikli bir trans kadınım ve tüm engellere rağmen bu noktaya gelebildim. Bu gelişmeyi gerek Türkiye’de bir ilk olması nedeniyle gerekse LGBTİ’leri bu alanda temsil edebilecek olmam hasebiyle büyük bir sevinçle karşıladım.”

“LGBTİ’ler her yere gururla gitmeli, boyun eğmeden”

KaosGL.Org’a konuşan Niler Albayrak, LGBTİ’lerin bir arada olarak, dayanışma içerisinde başarılı olabileceklerine dikkat çekti: “Biliyorum ki bizler bir arada olduğumuz sürece başarılı olabiliriz. Gizlenmek değil, her oluşumda, her platformda olmalıyız, dik durmamız gerekir, LGBTİ’ler, translar kendilerinden utanmasın, özgüvenimizi yeniden kazanmamız gerekiyor. Her yere gururla gitmeliyiz, boynumuzu eğmeden.”

Kaynak: Kaos GL