SON HABERLER

Ünlü yazar Elif Şafak biseksüel olarak açıldı

Ünlü yazar Elif Şafak, biseksüel olarak açıldı. TED Talks’ta konuşan Şafak, ‘Biseksüelim ama bunu kamusal alanda söyleyecek cesaretim olmadı’ dedi.

Elif Şafak şöyle konuştu;

“Tabi ki yazarlar olarak biz her zaman hikayeler kovalarız, ancak aynı zamanda suskunluklar hakkında konuşamadığımız şeyler; siyasi, kültürel tabular ve kendi sessizliğimiz, suskunluğumuzla da ilgiliyizdir. Ben her zaman azınlık hakları konusunu yüksek sesle açıktan konuşan ve üzerinde etraflıca yazan biri oldum, kadın hakları LGBTİ hakları. Fakat bu konuşma hakkında düşünceler içinde iken, arkasından gelecek olan karalamalardan, alay, nefret ve lekeleme konusu olmaktan çok korktuğum için hiçbir zaman biseksüel olduğumu kamuya açık alanda konuşma cesaretini göstermediğimin farkına vardım. Fakat hiç kimse durumun karmaşıklığı nedeniyle sessiz kalmamalıdır.”

Ünlü yazarı cesaretinden dolayı tebrik ediyoruz. Umarız diğer ünlü geylerimiz, lezbiyenlerimiz, biseksüellerimiz de kabuklarından sıyrılıp aynı cesareti gösterebilirler.

Son olarak haber sitelerinde hakkında homofobik haberler yazılmaya başlandı bile. Kokuşmuş dilinizi lütfen artık değiştirin, alışın, buradayız!