SON HABERLER

Kürşat Mican LGBTİ+’lere yönelik nefretini mahkemeye de taşıdı

Onur Yürüyüşleri’ni tehdit eden Alperen Ocakları İstanbul Başkanı Mican nefret dolu açıklamalarına hakim karşısında da devam etti: “Bunların böyle şeyler yapmalarına devlet müsaade etmemelidir. Burada istenen özgürlük normal bir özgürlük değildir.”

2016 LGBTİ+ ve Trans Onur Yürüyüşü’nü tehdit eden Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican’ın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan yargılandığı davanın ikinci duruşması 5 Ekim’de Kartal Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

“Tepkimiz çok net ve sert olacaktır. Mübarek bir ayda hep aynı şeyleri yapıyorlar. Değerlerimiz hiçe sayarak alay edercesine bizimle dalga geçiyorlar. Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz. “Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir” diyerek yürüyüşleri tehdit eden Mican mahkemeye zorla getirildi.

Mican’dan tuhaf ‘küresel güç’ savunması

Mican ifadesinde tehdit ve hakaret içeren sözlerini sürdürdü, “Toplumun yüzde 99’u Müslüman olan bir yerde halkı kin ve nefrete sürükleyen onlardır. Mübarek Ramazan ayında, Şaban, Ramazan, Recep sözcüklerini dillerine dolayarak; üstsüz çıplak bir şekilde ahlaksızca tutum ve davranış sergileyerek ecdadımızın kanlarıyla sulanmış bu toprakta yürüyen onlardır. Bizim amacımız fiili müdahale değildi, devletimizi göreve çağırmaktı amacımız. Valilik izin vermedi zaten biz de sonrasına müdahale etmedik” dedi.

Mican ayrımcı sözlerine şöyle devam etti:

“Bunların böyle şeyler yapmalarına devlet müsaade etmemelidir. Devletimiz her mezhebin inancını korumuştur ama burada istenen özgürlük normal bir özgürlük değildir. Bunların yaptığı toplumun ahlakını yok etmektir. Zaten ülkemiz kültür ve ahlak emperyalizmine maruz kalmıştır. Bunlar küresel güçler tarafından türetilmiştir.”

Mican, Onur Yürüyüşleri’nin yapılmasının “Müslümanları aşağıladığını” da iddia etti.

Mican’ın avukatı yazılı beyan için süre talep etti.

Kıvılcım Arat: Örgütsel suç işliyor

Müşteki, İstanbul LGBTİ Derneği’nden Kıvılcım Arat, LGBTİ+’ların senelerdir yürüyüş yaptığını ve demokratik haklarını kullandıklarını hatırlatarak, “Bir sürü arkadaşımız onların çağrısıyla gelenler tarafından yaralandı. Kendisi örgütsel bir suç işliyor. Bayraklarımızı yaktılar küfrettiler. Bireysel bir ifade hürriyeti değil. Kendileri aynı zamanda sinagoglara da saldırdı. Bu kişilerin devletin polisine kurumlarına saygısı yok. Saygısı olmadığı için kendi kafalarına göre farklı kimliklere etnik gruplara inançlara saldırıyorlar” ifadelerini kullandı.

Arat Mican’ın bahsettiği pankartı taşıyanlara açılan davada homofobi ve transfobi karşıtlarının beraat ettiğini de hatırlattı.

Eren Keskin: Defalarca şiddet çağrısı yaptı

Müşteki avukatı Eren Keskin, “Düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırı şiddettir. Sanığın yaptığı tehditle kalmamış fiile de dökmüştür. İşkenceden yargılandı, defalarca şiddet çağrısı yapmıştır. Düşüncelerini ifade ettikleri için gazeteciler içeride ama Alperen Ocakları denilen suç örgütü ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. Tutuklu ya da adli kontrolle yargılanmalı” dedi.

Eren Kara: Bu ülkenin demokrasisine yapılan bir saldırıdır

SPoD’tan Av. Eren Kara, “Bir ülkenin demokrasiyle imtihanı azınlıklara, dezavantajlı gruplara yönelik saygıyla olur. Bu sadece LGBTİ+’lara değil, insan haklarını savunan herkese saldırıdır. Bu ülkenin demokrasisine yapılan bir saldırıdır. LGBTİ+’lar marjinal değil, toplumun ta kendisidir. LGBT’liler diyorlar ama açılımı bile bilmiyorlar” şeklinde konuştu.

Mahkeme Mican hakkında istenen tutuklama ve adli kontrol talebini reddederek, duruşmayı ek savunmalar için 14 Aralık 2017 tarihine erteledi.

Duruşma çıkışında nefrete devam!

Mican, duruşma çıkışı basına yaptığı açıklamasında da homofobik ve transfobik ifadelerini sürdürdü ve şöyle konuştu:

“Malumunuz LGBT’liler 2016 yılında Ramazan ayında yürüyüş yapmak istemişler, adını da onur yürüyüşü koymuşlar. Biz de buna karşılık basın açıklaması yapmıştık. ‘Bu tür ahlaksızlıkların Türk-İslam örfü ve adetiyle yoğrulmuş, ecdadımızın kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklarda yürümelerine müsaade etmeyeceğiz’ demiştik. Valilik de bizim açıklamamızın ardından toplumun hassasiyetlerini gözetti, yürüyüşe izin vermedi.”

Mican Onur Yürüyüşleri’nden fotoğrafları da basına göstererek, “Devlet yetkililerini uyarıyoruz. Bu LGBT’liler ülkemizin aile ve ahlak yapısının temeline yerleştirilmiş bir dinamittir. Mahallelerden bu ahlaksızlığı yaymak istiyorlar. Bu bir oyundur, Türk milleti olarak bu oyuna gelmeyeceğiz. Tepki göstermek doğal bir haktır. Bundan sonra biz de sizin yapmış olduğunuz bu eylemlerin Türk milletinin bütün değerlerini hiçe saydığına dair karşı dava açacağız” dedi.

‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ten yargılanıyor

Mican 2016 LGBTİ+ ve Trans Onur yürüyüşlerini tehdit ettiği için “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan yargılanıyor. Hakaret, tehdit, kişiler arasında ayrımcılık yapmak” suçlarından ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.

Kaynak: Kaos GL