SON HABERLER

Manisa’da trans erkek sevgilisinin babası ve erkek kardeşi tarafından darp edildi

Manisa’da trans erkek Derin, sevgilisinin babası ve erkek kardeşi tarafından darp edildi.

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde bir trans erkek sevgilisinin babası ve erkek kardeşi tarafından darp edilerek, tacize uğradı.

19 yaşında olan trans erkek Derin tatil için ailesinin yanına Manisa’ya gitti. Sevgilisiyle görüşen Derin, kız arkadaşının abisi ve erkek kardeşi tarafından bir buçuk saat boyunca darp edildiğini söyledi. Darp edilirken tacize maruz kaldığını ifade eden Derin yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Adım Derin Oylum, 19 yaşında Konya’da üniversite okuyorum. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde annem ve erkek kardeşimle yaşıyorum. Babamı 11 yaşında kanserden dolayı kaybettik. Ben bir trans bireyim. Alaşehir’e ailemin yanına yaz tatili nedeniyle izne geldiğim sırada kız arkadaşımın babası ve erkek kardeşi tarafından 27 Eylül 2017 tarihinde bir buçuk saat boyunca darp ve tacize uğradık. Elmacık kemiğimde kırık olduğunu söylediler ve yüzüm tanınmaz halde… Benim sesimi duyurmanız için desteklerinizi bekliyorum.”

Pembe Hayat Derneği saldırıya uğrayan Derin ile iletişimde olduklarını ve gelişmeleri aktaracaklarını duyurmuştu.

Darp edilen trans erkek yaşadıklarını anlattı

“Biz kız arkadaşımla birçok şeyle mücadele ettik. Bununla da birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.”

UYARI: Haber içeriğinde şiddetin detaylara girilmese de betimlenmesi yer almaktadır. İçerik ve görsel, daha önce nefret saldırısına uğrayan ya da şahit olan kişiler için o anları tetikleyebilir, travmatik etkiler yaratabilir.

Trans erkek Derin Oylum, Manisa’da 27 Eylül akşamı kız arkadaşının ailesi tarafından darp edilip, tacize uğradı. Yaşadıklarını pembehayat.org’a anlattı.

Ortalıkta ‘Lezbiyen’ lafı çok dönüyordu!

“Aslında neden darp edildiğimi bilmiyorum. İlişkimizi tam anlamıyla kimse bilmiyordu. Ama ortalıkta çok lezbiyen lafı döndüğünü söylediler. Kız arkadaşımın babası ve erkek kardeşi sürekli ‘Kişiliksizsin, kızımızı da kişiliksizleştirdin. Uzak duracaksın!’ cümlelerini kullanıyorlardı. Hani bundan dolayı dayak yemek bir yana lezbiyen yaftası almak da bir yana. Ben transım!”

Tacize maruz kaldım!

“Önce erkek kardeşi beni dövmeye başladı. Sonra da babası geldi. Babası döverken vücuduma da dokunduğunu fark ettim. Yapmamaları için yalvardım fakat kimse beni dinlemedi. Bunun üzerine yüzüme tekme yedim ve uçuruma yuvarlandığımı fark ettim. Dallara tutundum, canımı zor kurtardım.”

Şikâyetçi oldum

“Meydana bırakıldıktan sonra hemen jandarmaya gittim. Jandarmanın tutumu çok iyiydi. Beni hastaneye darp raporu almam için götürdüler. Darp raporumu aldım. Yüzümde kırıklar ve morluklar var. Şikâyetçi oldum. Şimdi daha iyiyim.”

Aşk kazanacak!

“Biz kız arkadaşımla birçok şeyle mücadele ettik. Bununla da birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz birlikteyiz ve Allah ayırmadığı sürece beraber olacağız. Aşkın, sevginin önünde hiçbir şey engel olamaz. Mutlaka aşk kazanacak!”

Kaynak: Kaos GL