SON HABERLER

İsrail’de Şirine Şirinler’in film afişinden çıkartıldı

İsrail’de Ortodoks Yahudilerin yönettiği Bnei Brak kentinde, Şirinler’in sinema filminin afişinden kadın karakter Şirine çıkartıldı.

İsrail’in Bnei Brak kentinin Ortodoks Yahudi belediyesi, çizgi film Şirinler’deki Şirine karakterine tahammül edemedi.

Sputnik’in haberine göre; Film afişinde düzenlemeye gidildi ve Şirine 17 Nisan’da gösterime girecek ‘Şirinler: Kayıp Köy’ filminin afişinden çıkarıldı.

Filmin dağıtımcısı ‘Forum Film’ tanıtımı üstlenen halkla ilişkiler firması Mirka’im-Hutzot Zahav’ın ‘yerel hassasiyetleri’ rahatsız etmemesi için bu yönde bir karar aldığını açıkladı.

İsrail’in en kalabalık ve en yoksul kesiminin yaşadığı ve aşırı muhafazakar kimliği ile tanınan yaklaşık 180 bin nüfuslu kentin, kadınların poster ya da reklam panolarında tasvir edilmesini önleyen bir yönetmeliği var.

Israil Times gazetesi, kadın karakterlerin kasabadaki kamusal alanlardan temizlenişinin ilk olmadığını, ‘Açlık Oyunları’ filminde Katniss Everdeen’i canlandıran Jennifer Lawrence’ın da daha önceki 4 film afişinde de yer alamadığını duyurdu.

Associated Press haber ajansı ayrıca ABD seçimlerinde Başkan adayı olan Hillary Clinton’ın fotoğraflarına da kentteki basılı yayınlarda yer verilmediğini hatırlattı.

İlerici Yahudi değerlerini tanıtma misyonu ile hareket eden İsrail Dini Eylem Merkezi ise sansür kararını ‘absürt’ olarak niteledi.