SON HABERLER

Ayşe Tükrükçü’nün hayali: Evsizler için “Hayata Sarıl Lokantası”

Şefkat Derneği ile birlikte 2,5 yıldır her gece evsizlere çorba dağıtan Ayşe Tükrükçü, evsizlerin yemek yiyebileceği, istedikleri zaman gelebileceği bir proje peşinde: ‘Hayata Sarıl Lokantası’.

Ayşe Tükrükçü, çocukken amcası tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı, genelevde çalışmaya zorlandı, 2007 seçimlerinde milletvekili adayı oldu.

Hayat boyu karşısına çıkan olumsuzluklara karşı inatla direnen Tükrükçü, 2,5 yıl önce Şefkat Derneği ile birlikte her gece evsizlere çorba dağıtmaya başladı.

Şefkat Derneği ile birlikte kar kış demeden her gece evsizlere çorba dağıtan Tükrükçü, yoluna Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile devam ediyor.

Evsizler için: Hayata Sarıl Lokantası

Gazete Şujin’e konuşan Ayşe Tükrükçü kurduğu Hayata Sarıl Derneği’nin amacını ve hayalini kurduğu Hayata Sarıl Loknatası’nı anlattı:

Şimdi Hayata Sarıl Derneği’ni kurduk. Buradaki amacımız geçici olarak yardım etmek değil. Mesela evsizlerin toplumun öteki dediklerinin çalışacağı ve yemek yiyeceği bir yer. Bu dernek üzerinden en büyük hayalim Hayata Sarıl Lokantası’nı kurmak. Bu lokanta tüm ötekilerin ve sokaktakilerin yaşam alanı olacak. Herkes bize destek olsun. Ben burada kendim için bir şey istemiyorum. Ben evlere temizliğe gidiyorum, yaşlılara bakıyorum evimin kirasını ödüyorum. Önemli olan bizim lokantamız. Lokantamız için herkesten destek bekliyoruz. Ben bedenim üzerinden değil emeğim üzerinden devlete vergi vermek istiyorum.

Hayata Sarıl Derneği ve Lokantası’na katkıda bulunmak bir tık yakınınızda.

Kaynak: Gazete Karınca