SON HABERLER

ODTÜ Yönetimi, öğrencilerin cinsiyetsiz tuvalet talebine haber yapmayın diyerek yanıt veriyor

ODTÜ cinsiyetsiz tuvalet istiyor, yönetim transfobik tutumda inat ediyor!

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışmasının, ODTÜ yönetiminden cinsiyetsiz tuvalet talebi, yönetimin “cinsiyetsiz, Lgbti+ gibi ifadelerin kullanılmaması” ve meselenin “sosyal medyada çok fazla haberinin yapılmaması” talepleriyle yanıtlandı.

Kaos GL’de yer alan habere göre; ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması, 15 Mart tarihinde toplam 420 öğrencinin imzasının bulunduğu Cinsiyetsiz Tuvalet dilekçesini üniversite yönetimine ilettiklerini, zaman içinde Dekan ve Bölüm Başkanlarıyla görüşmeler yaptıklarını ve Nisan ayında dekanlıktan Cinsiyetsiz Tuvaleti iki hafta içerisinde açacaklarına dair söz aldıklarını ifade ediyor. Dekanlık bu görüşmelerde ODTÜ LGBTİ+ Dayanışmasından, cinsiyetsiz ve LGBTİ+ terimlerinin kullanılmaması ve konuyu sosyal medyaya taşımamaları gibi taleplerde bulundu.

Üniversite yönetiminin cinsiyetsiz tuvalet için dersliklerin çok uzağında bulunan tuvaletleri önermesi ve yönetimin “bir-iki hafta içerisinde Cinsiyetsiz Tuvaleti açacağız” demesine rağmen, sürecin uzatılmış olmasına dikkat çeken ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması, üniversitedeki LGBTİ öğrencilerin cinsiyetsiz tuvalet haklarından mahrum bırakıldığına dikkat çekiyor.

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması, üniversite yönetiminin cinsiyetsiz tuvalet taleplerini karşılamaması üzerine yaptıkları açıklamada, “ODTÜ’deki trans-kuir-cinsiyetsiz+ öğrenciler olarak hakkımız olanı istiyoruz! Kampüsün her alanı cisgender kadın ve erkeklere göre oluşturulmuşken bizler ODTÜ’de yaşayan trans-kuir-cinsiyetsiz+ öğrenciler olarak kıyıda köşede kalmış tuvaletleri değil, hakkımız olanı istiyoruz” diyor.