SON HABERLER

Umut Akyürek’in homofobik paylaşımı tepki topladı

Türk sanat müziği şarkıcısı Umut Akyürek, Hollanda’yı eleştirmek adına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda içindeki homofobiyi kustu. Akyürek’in paylaşımına tepki yağdı.

Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan krize tepki göstermek isteyen pek çok ünlü isim sosyal medya hesaplarından kendince protesto içerikli metinler paylaştı. Bu ünlülerden biri olan Türk sanat müziği sanatçısı Umut Akyürek de Hollanda’yı eleştireceğim derken içindeki homofobik söylemlerde bulundu.

Umut Akyürek, sosyal medya hesabından Lüksemburg Başbakanı’nın yaptığı eşcinsel evliliğe göndermede bulundu. Akyürek, Lüksemburg Başbakanı ve eşinin fotoğrafını paylaşarak şunları yazdı:

“Bu iki yağuşuklu Lüksemburg’un çağdaş, moderen, batılı (batıl) başbakanı ve müstakbel eşleri. Bunların modernlik medeniyet anlayışları bu işte. Yaradana fıtrata ne kadar ters düşerlerse, kendi dinlerinden olmayanların hakkına hukukuna ne kadar tecavüz ederlerse o kadar çağdaş o kadar aristokrat oluyorlar. O yüzden biraz kazısanız sahte demokrasilerinin de yaldızları dökülüverir. Batasıca batı medeniyetsizliği… Şimdi konuyu kimse farklı yerlere çekmeye çalışmasın. Burada eşcinselliği tartışmıyoruz bana ne kim ne yapıyorsa yapsın amma bu sapıklığın zirve ülkesi Hollanda kalkıp da bize insan haklarından demokrasiden özgürlükten falan söz etmesin. O kadar medeniler canlarım köpekle evlilik bile serbest! Kişisel görüşümü merak ediyorsanız; Benim sevdiim bildiğim pek çok eşcinsel arkadaşım var hangimizin yok ki. Transseksuel evlilik olabilir yani pembe cüzdan sahibi olmuş kişi tabi ki erkekle evlenebilir. Zaten bunun önünde yasal bir engel yok. Ama şu resmi iki erkeğin evliliğini asla onaylamıyorum. Kimse darılmasın kusura bakmasın.”

HOMOFOBİK SÖZLERE TEPKİ GELDİ

Umut Akyürek’in paylaşımına çok sayıda tepki ve şikayet geldi. Akyürek, bu şikayet mesajlarından sonra konuyu açıklamaya çalışan bir paylaşım daha yapmak zorunda kaldı.