SON HABERLER

Eşcinsel erkek telefon yazışmaları gerekçe gösterilerek işten atıldı

Aydın Nazilli’de bir kamu kurumu; “eşcinsel ilişkiye girdiği” gerekçesiyle bir çalışanını işten attı.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir yurtta çalışan S.C., “eşcinsel ilişkiye girdiği” gerekçesiyle işten atıldı. S.C.’nin birlikte olduğu H.G. isimli kişinin evli olduğu kadın N.G.; eşi ve S.C. arasındaki yazışmaları S.C.’nin çalıştığı kamu kurumuna iletti. S.C.’nin Nazilli’de yurttaki işine son verildi.

S.C.’nin işine son verildiğini belirten kurum yetkilileri, “Kurum dışında yaşanan, onaylamadığımız bir durum söz konusu” diyerek ayrımcılığı savundu.

Öte yandan N.G., kocası H.G. ile S.C.’nin birbirleriyle bir gün önce yaptığı görüşme ve yazışmaların kayıtlarıyla boşanma davası da açtı.

Doğan Haber Ajansı, bir kişinin cinsel yöneliminden dolayı işinden atılmasını “Eşcinsel ilişki skandalına adı karışan S.C.’nin Nazilli’de yurttaki işine de son verildi.”  ifadeleriyle haberleştirdi. DHA kaynaklı haber yapan başka gazeteler de iş yerinde cinsel yönelim ayrımcılığı yerine; “eşcinsel ilişki skandalı” demeyi tercih etti.

Kamuda LGBTİ’lerin durumu

Kaos GL’nin geçtiğimiz günlerde yayınlanan “Türkiye’de Kamu Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu” araştırmasına göre 20 kamu çalışanı LGBTİ’den sadece biri iş yerinde cinsel kimliğini çekinmeden ifade ediyor.

Araştırmaya göre iş yerinde cinsel kimliğin açık olup olmadığı sorusuna çalışanların %41’i, yani 5 kişiden 2’si, “tamamen kapalı oldukları” beyan ediyor. % 37’si kısmen açık olduğunu, sadece %5’i ise cinsel kimliği açısından iş yerinde tamamen açık olduğunu belirtiyor. Yani 20 kamu çalışanı LGBTİ’den sadece 1’i cinsel kimliğini doğrudan, hiç kimseden çekinmeden ortaya koyabiliyor. Açık olmasalar da tahmin edildiklerini düşünenlerin oranı da %15, yani 11 kişi.

Kaynak: Kaos GL