SON HABERLER

Trans kadın mahpus Diren Coşkun tahliye edildi

17 aydır cezaevinde olan trans kadın mahpus Diren Coşkun, 17 Aralık tahliye edildi. Diyarbakır’da yaşayan Diren Coşkun, kesinleşmiş cezası olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Diyarbakır’da kaldığı D Tipi Cezaevi’nde erkek koğuşuna koyulmak istenmesine karşı çıktığında tekli hücreye alınan Coşkun, ardından Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti. Tekirdağ’da kaldığı süreçte haklarına erişemediği için 25 Ocak’ta ölüm orucuna başlayan Coşkun, taleplerinin bir kısmının karşılanması sonucunda 21 Şubat tarihinde ölüm orucunu sonlandırmıştı.

Konuyla ilgili Pembe Hayat’ın iletişime geçtiği Keskesor LGBTİ+ Oluşumu aktivisti şunları belirtti:

“Diren Coşkun, tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 No’lu Cezaevi’nde cinsiyet geçişi ile ilgili ameliyat, epilasyon ve diğer tıbbi, psikolojik, psikiyatrik ve sosyal desteğin sağlanması ve kendisine uygulanan kötü muamelenin son bulması amacıyla 25 Ocak’ta ölüm orucu eylemine başlamıştı. Arkadaşımız Trans kadın Diren Coşkun, cezaevi yönetimi ile başlayan görüşmeler sonucunda 21 Şubat’ta ölüm orucuna ara vermişti.

“Diren Coşkun, 28 Şubat’ta cezaevi yönetiminin tedavi hakkını kullanabilmesi için adım atması üzerine eylemini sonlandırmıştı. Ve bugün 17 Aralık 2018 de tekrar aramızda. Diren Coşkun şahsında tüm trans arkadaşlarımız özgürleşene dek mücadeleye devam edeceğiz.”

Kaynak: Kaos GL