SON HABERLER

Ankara Barosu’nun LGBTİ+ film gösterimi Valilik tarafından yasaklandı

Ankara Valiliği, Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi’nin yapacağı LGBTİ+ film seçkisi gösterimini “toplumun hassasiyetleri sebebiyle uygun görülmemesi” ve saldırı olabileceği gerekçesiyle yasakladı. Avukatlar, baro önünde yasaklanan etkinlik filmlerini cep telefonlarından izledi.

Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi bugün (29 Mayıs) Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde LGBTİ+ film seçkisi gösterimi düzenleyecekti. Fakat LGBTİ+ etkinliklerini Ankara genelinde yasaklayan ve ODTÜ Onur Yürüyüşü’ne bile müdahale etmeye çalışan Ankara Valiliği boş durmadı.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’la Ankara Valiliği arasında geçen görüşmede valilik “Ramazan ayında toplumun hassasiyetleri sebebiyle uygun görülmediğini” dile getirdi.

Valilik, Ankara Barosu’na gönderdiği yazıda ise “toplumun hassasiyetleri sebebiyle” etkinliği uygun görmediklerini söyleyerek, saldırı olabileceği gerekçesiyle yasakladığını kaydetti. Valilik gönderdiği yazıda şu ifadeleri kullandı:

“Sözkonusu paylaşımlarla, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edeceği, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlikenin ortaya çıkabileceği, ayrıca terör örgütlerinin karşıt görüşlü gruplara yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu yönündeki istihbari bilgiler göz önünde bulundurulduğunda, yapılmak istenen film gösterimi etkinliğinin, organizasyona katılacak olan grup ve şahıslara yönelik olarak birtakım toplumsal duyarlılıklar nedeniyle bazı kesimler tarafından tepki gösterilebileceği ve provokasyonlara neden olabileceği değerlendirilmektedir.”

Ankara Barosu, valiliğin hukuksuz kararına karşı 18.30’da ABEM önünde bir araya gelen avukatlar “Sinema salonlarını, gösterimleri, filmleri yasaklayabilirsiniz fakat düşüncelerimizi, fikirlerimizi, hayal gücümüzü yasaklayamazsınız” diyerek yasaklanan etkinlikte gösterilecek olan filmleri cep telefonlarından izledi.

Kaynak: Birgün